Ohayoo Gozaimasu - Fukuoka, Kyushu Island- 8th June 2008.
A New Life Begins...
Monday, December 29, 2008
MY LAB'S NEW YEAR PARTY
26/12/08 (Jumaat), setiap hujung tahun semua lab di Jepun nie akan mengadakan parti. Kebiasaannya mereka akan pi makan di restoran & berkaraoke. Tapi lab aku nie mmg berbeza sama sekali dgn lab2 lain. Nak tau apa... Jom tgk. Selepas selesai meeting bulanan, kami semua dikehendaki membersihkan lab. Aktiviti bersihkan lab nie jugak merupakan acara tahunan. Ingatkan kejap jer bersihkan lab... rupanya sensei suruh bersihkan semua sekali... cuci lantai, cuci tingkap, buang semua fail2 lama... Boleh dikatakan smp sensei puas hati ler... Sensei lagi rajin cuci drp anak buah... Aku banyak mengular jer... Parti tahun nie sensei ckp khas dibuat utk aku... Maklum lah aku nie banyak sgt benda yg tak leh makan. So, sensei just beli seafood and vegetables jer utk parti tahun nie. Lab aku kalo ader apa2 parti pun tak pernah buat kat restoran luar. Semuanya sensei beli & beliau sendiri yg masak. Takde karaoke. Seafood : ikan, ketam, udang dll. Kalo lab lain takde peluang nak join sbb depa makan kat restoran, mane ader sgt benda halal... Spt biasa sensei Tanimoto akan jadi chef. Org jepun nie masak simple jer... Main campak2 jer. Takyah nak pakai lesung batu or blender... Kalo nak tau nie steamboat Jepun.... Pergh... semua dah tak sabor nak makan sbb penat duk bersihkan lab....
Mmg betul2 sodap... Biasanya masakan Jepun nie takde rasa sgt... tapi yg nie mmg cukup semua rasa... Ini antara masakan Jepun yg paling best aku pernah makan... Lebih best dari Udon... First kami meratah seafood, second sensei masukkan mee udon, third sensei masukkan nasi + telur...
Ini name dia Kimchi. Dulu masa kat Msia... Azizi duk cite dia pandai masak kimchi Korea... Aku ingat apa benda... Rupanya sonang jer..I ni kimchi Jepun. Sayur yg diperam & dibubuh lada. Mmg best dimakan dgn nasi. Rasanya mcm letak sambal belacan...
Lab jepun nie tak sah kalo depa tak minum... Cuma sensei aku jer yg mmg tak pernah minum. Sensei & aku minum coke jer...
I try to enjoy life. I like to have a good time and laugh. I love my family and thank God every day for them. I have an understanding wife... who has been a God-send, a lovely daughter and two wonderful boys who teach me more about life than I ever imagined.
I love to play football and reading.
I really hope you will enjoy reading my blog...
Fudge Brownies
-
Fudge brownies nyekodeng kat fotopages kak Rinnchan.. aku suka resepi
brownies ni.. senang n sedap.. anak2 pon suka makan.. cume kali ni aku ter
overb...
Rangkuman 6 bulan
-
Salam
Kembali bersiaran selepas 6 bulan menyepi. Dasyatnya tahap kemalasan untuk
update blog sekarang ni. Ini pun tengah fikir nak kuburkan blog ke tak, ...
Russian Black & White Chocolate Cake
-
Assalamualaikum dan selamat sejahtera... ini adalah kek yang menjadi idaman
dan angan-angan aku ingin mencuba. alhamdulillah terlaksana juga akhirnya.
n...
Tindik telinga
-
Sedih pulak rasa bila tengok anak2 tindik telinga. Terasa masing2 macam dah
besar. Esok2 dah masuk sekolah semua lama2 tinggalkan je Mama ngan Ayah. Ok
dah...
papa takde tangan ker?
-
#1 "adik, tolong pakaikan papa sock nih" "papa tak de tangan ker?!", jawab
fareeha dengan selamba dan yakin sekali. #2 "adik pegi amik iqra', kita
ngaji" "...
Lemon Cheese Ice Cream Cake
-
Assalamualaikum wbt...
Sejak balik kelas demo Chef Nirmala...
nih baru kite try wat kek aiskrim...
So far alhamdulillah jadik elok...
keknye dah selamat k...
Kaigaten @ Hoikuen 2011
-
Kaigaten @ pameran lukisan yg diadakan pada 19/2/2011 lepas merupakan
pameran hasil kreatif tangan budak-budak hoikuen sepanjang sesi
persekolahan 2010/20...
No comments:
Post a Comment